T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - Afyonkarahisar Uydukent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ  ALANI - YAZILIM GELİŞTİRME DALI

Okulumuz yazılım geliştirme dalında öğrenim görmekte olan öğrenciler işletmelerde beceri eğitimi kapsamında ilimiz genelindeki  faaliyet yürüten devlet kurumları,özel kurumlarda öğrencilerimiz eğitimlerini gerçekleştirmektedirler.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının aşağıda belirtilen alan/dallarından mezun olanlar, karşılarında gösterilen yükseköğretim ön lisans programlarına yerleştirilirken, yerleştirme puanları OBP'nin 0,12 ile çarpılması ve puanlarına eklenmesi suretiyle elde edilecek; ayrıca, yerleştirme puanlarına OBP'nin 0,06 ile çarpılmasıyla elde edilecek ek puanlar katılacaktır.

►  Basım ve Yayım Teknolojileri TYT

►  Bilgisayar Operatörlüğü TYT

►  Bilgisayar Programcılığı TYT

►  Bilgisayar Teknolojisi TYT

►  Bilgi Yönetimi TYT

►  Bilişim Güvenliği Teknolojisi TYT

►  Coğrafi Bilgi Sistemleri TYT

►  E-Ticaret ve Pazarlama TYT

►  Grafik Tasarımı TYT

►  İnternet ve Ağ Teknolojileri TYT

►  Mobil Teknolojileri TYT

►  Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği TYT

►  Sahne Işık ve Ses Teknolojileri TYT

►  Web Tasarımı ve Kodlama TYT

►  Yeni Medya ve Gazetecilik TYT

9 Aralık 2016 tarihli 6764 sayılı Kanun ile bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin mezunlarının yükseköğretim ön lisans programlarına yerleştirmelerinde sınavsız geçiş uygulaması kaldırılmış olup, bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin mezunlarının aynı alanda ön lisans programlarına yerleşmelerinde, merkezi sınavlardan almış oldukları puanlara ilave edilecek ortaöğretim başarı puanına eklenecek katsayı Yükseköğretim Kurulu tarafından 0,06 olarak belirlenmiştir.

Buna göre meslek lisesi mezunları alanları ile ilgili 2 yıllık ön lisans bölümlerini tercih ettiklerinde okul puanı olarak hesaplanan puandan hariç, OBP puanlarının 0,06 katsayı ile çarpımından elde edilecek ek puanı alacaklar.

Yayın: 21.01.2013 - Güncelleme: 09.05.2022 11:04 - Görüntülenme: 10978